Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Έρευνα της Interpol για σεξουαλική κακοποιήση μέσω διαδικτύου


Η παγκόσμια επιχείρηση με στόχο άτομα που χρησιμοποιούν τις κοινωνικές ομάδες δικτύωσης για την ανταλλαγή υλικού παιδικής κακοποίησης εντόπισε 55 βασικούς υπόπτους σε 20 χώρες. Η έρευνα διεξήχθη με την υποστήριξη και τη βοήθεια του Facebook. 


Ο Maarten Quivooy, Γενικός Διευθυντής Ρυθμιστικών Επιχειρήσεων Συμμόρφωσης της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι το Διαδίκτυο είχε καταστρέψει τα όρια της δικαιοδοσίας και ότι η προστασία των παιδιών ήταν μια παγκόσμια ευθύνη. Υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις του συγκεκριμένου εγκλήματος σε εμάς ως κοινωνία και ως γονείς πιο βαθιά από την κακοποίηση αθώων παιδιών. Όροι όπως kiddiporn και της παιδικής πορνογραφίας κάνει η φυσική σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού φαίνεται συναινούντων. Κανένα παιδί δεν είναι σε θέση να συναινέσει σε σεξουαλική δραστηριότητα, ως εκ τούτου όλες τις σεξουαλικές απεικονίσεις των παιδιών είναι κακοποίηση, κατέληξε. Επαινώντας την πρωτοβουλία της Νέας Ζηλανδίας για την έναρξη της αρχικής έρευνας, ο επικεφαλής της Ιντερπόλ Εγκλήματα κατά των παιδιών μονάδα, Μικ Moran, είπε ότι η επιχείρηση για άλλη μια φορά απέδειξε την ανάγκη για διεθνή συνεργασία.

"Λέγεται ότι το Διαδίκτυο δεν έχει σύνορα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, ότι οι άνθρωποι που διαπράττουν τέτοιου είδους πράξεις δεν θα πρέπει να εντοπίζονται και να τιμωρούνται. Δεν υπάρχει ασφαλές περιβάλλον ή ανώνυμη περιοχή για τα άτομα που νομίζουν ότι μπορούν να εμπορεύονται και να δημοσιεύσει τις εικόνες κακοποίησης παιδιών σε απευθείας σύνδεση, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά από την πράξη αυτή που θα χρησιμεύσει ως μια προειδοποίηση για τους άλλους - θα συλληφθούν, »είπε ο κ. Moran.

 Οι 55 ύποπτοι εντοπίστηκαν   να διανέμουν υβριστικό υλικό, να αναρτήσουν εικόνες των βρεφών κάτω των 13 ετών που κακοποιούνται, και να ενθαρρύνουν  ενεργά τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών μέσα από τα σχόλια ή αναρτήσεις βίντεο και φωτογραφιών.
 Οι 20 χώρες με συγκεκριμένους στόχους είναι η Αυστραλία, Βοσνία, Βραζιλία, Χιλή, Κόστα Ρίκα, Αγγλία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδονησία, Ιταλία, Μεξικό, Νορβηγία, τη Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Τυνησία, Τουρκία, Ηνωμένες   Πολιτείες και τη Βενεζουέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου