Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τρίτο παιδί βιάστηκε στην αμφιλεγόμενη smartphone εφαρμογή Skout - αναγκάζοντας την να κλείσει


Η εφαρμογή  Skout-app ανέστειλε της υπηρεσίες της προς τους εφήβους, αφού συνδέεται με τρεις σεξουαλικές επιθέσεις. Το λογισμικό χρησιμοποιεί GPS κινητά για να βοηθήσει τα μέλη να δουν ποιος είναι γύρω από το ξενοδοχείο, επιτρέποντάς τους να επικοινωνούν μεταξύ τους. Είχε γίνει μια προσπάθεια απο την εταιρεία να λειτουργήσει δύο ξεχωριστές υπηρεσίες: η μεν πρώτη περιορίστηκε σε 13-17-ετών, η άλλη σχεδιασμένη για ηλικιωμένους χρήστες. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι τα μέτρα ασφαλείας του είχαν αποδειχθεί ανεπαρκή. "Σε αντίθεση με πολλές location-based εφαρμογές, Skout παρέχει γενικές και όχι ειδικές πληροφορίες για τον εντοπισμό, την ενδυνάμωση κάθε μέλους της κοινότητας. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Christian Wiklund, έγραψε στην ιστοσελίδα της.



"Εχει καταστεί σαφές ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι αρκετά για τώρα, πιστεύουμε ότι υπάρχει μόνο ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε:. Μέχρι σχεδιάζουμε την καλύτερη προστασία, να διακοπεί προσωρινά  η πρώτη κατηγορία δηλαδή για ανήλικα (η πρώτη κατηγορία που αναγράφεται και πιο πάνω 13-17)


Με ματιά τα τρία περιστατικά :

  • Ένα 15 χρονο κορίτσι στο Οχάιο δεχτηκε επίθεση από έναν 37χρονο
  • Μια  24χρονη είχε κατηγορηθεί για βιασμό 12 χρονου κορίτσιου στο  Escondido της  Καλιφόρνιας
  • Τέλος και πιο προσφατο μια κοπέλα απο την Ουισκονσην αντιμετωπίζει κατηγορείες για σεξουαλική επίθεση εναντίον 13χρονου αγοριού  
 
 Πηγή: BBCnews
(http://www.bbc.com/news/technology-18423498)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου